19 August

Hozzávalók: 1 Twist tonhaltörzs natúr lében, 4x80g-os kiszerelésben, ¼ piros kaliforniai paprika, friss kapor, só, bors, citromlé, újhagyma, 8-10 szelet toast kenyér, 1 tk. víz, 1 tk.liszt, olaj a sütéshez

Elkészítés: A tonhalat lecsepegetjük, hozzákeverjük az apróra vágott paprikát, kaprot, újhagymát, fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével és alaposan összekeverjük. A toast kenyér héját levágjuk, félretesszük. A kenyereket egy sodrófával kilapítjuk, majd a töltelékből kanalazunk rá úgy, hogy kb. 0,5 cm hely maradjon mindegyik oldalon. A vízből és a lisztből masszát keverünk, ami a „ragasztó” lesz. A töltelékkel megrakott kenyeret óvatosan feltekerjük, a végét vékonyan bekenjük a vizes-lisztes masszával. Forró olajban néhány perc alatt, folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.
Hogy a kenyér héja se vesszen kárba, egy felvert tojásba belemártva süssük ki bundás kenyérnek.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *