Hozzávalók:
2 db Twist tonhalkonzerv, 1 db csemege kukorica konzerv, 6-8 db cannelloni tészta, aszalt paradicsom, parmezánsajt, rukkola, 2dl tejszín, 3dl tej, 1 ek liszt, 1 ek vaj, zakuszka (ajvár), só, bors
Elkészítés:
Első lépésként a liszt, a vaj és a tej felhasználásával készíts egy beshamel szószt, ízlés szerint sózd és borsozd meg.
Majd a cannelloni tésztákat forró vízben 3 perc alatt főzd elő félkeményre.
Ezalatt keverd össze a csemege kukoricát, az aszalt paradicsomot és a tonhalat, add hozzá a besamel szószt, majd turmixold le, és töltsd be az előfőzött canneloni tésztákba.
A tészta megtöltéséhez használhatsz habzsákot, vagy akár egy kis zacskót is, aminek kivágod az egyik végét.
Az így elkészített tésztákat rakd egy kis jénai tálba és öntsd le tejszínnel, zakuszkával és szórd meg a parmezán sajttal is. Természetesen a házi zakuszkával a legfinomabb a recept, de ha ez éppen nincs otthon, akkor akár a boltban is vehetsz, vagy pótolhatod egy kis paradicsom pürével is.
Ha mindent összeállítottál, akkor már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A sütési idő mindössze 15 perc, ezután szórd meg egy kis rukkolával, és már tálalhatsz is!
Jó étvágyat!