Hozzávalók:
– 3-4 db tonhalkonzerv napraforgóolajban, chili ízesítéssel
– 250 g masni tészta
– 1 db paradicsompüré konzerv
– fetasajt
– fekete olajbogyó
– lilahagyma
– oregánó, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként a masnitésztát főzzük roppanósra 10-15 perc alatt, egy csepp olaj és egy kis só hozzáadásával. Ezután hűtsük le a tésztát és keverjük össze a paradicsompürével és az oregánóval. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd adjuk hozzá a konzerv tonhaltörzset.
Ha szeretitek a pikáns, fűszeres ételeket, akkor mi mindenképpen a chilis ízesítésű Twist tonhalat ajánljuk ehhez a salátához, de ha nem, akkor elkészíthetitek az olívaolajos, vagy a sima napraforgóolajos változattal is!
Miután mindezt jól összekevertük, akkor a saláta tetejét szórjuk meg bőven az olajbogyókkal és a fetasajttal, végül pedig tálaláskor díszítsük az ételt lilahagymával, petrezselyemmel és pár szelet friss paradicsommal is.
Jó étvágyat kívánunk!