05 November

Hozzávalók 8 db pogácsához:

1 Twist lazacfilé, 1 db közepes krumpli, 1 tojás, 1 ek. majonéz, só, bors, friss kapor apróra vágva, ½ citrom vagy lime leve, natúr zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Hozzávalók a szószhoz:

3 ek. tejföl, 2 ek. majonéz, 1 ek. dijoni mustár, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, friss kapor apróra vágva

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk és mossuk meg, vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt főzzük puhára. A megfőtt krumplit nyomkodjuk össze egy villával, adjuk hozzá a lecsepegtetett lazacot, a tojást, a majonézt, a fűszereket és a zsemlemorzsából annyit, hogy formázható legyen (kb. 2 evőkanál). Formázzunk belőle pogácsákat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a pogácsákat süssük aranybarnára, oldalanként 3-3 percig. A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat. Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *