30 May

Hozzávalók 4 db-hoz: 2 doboz Twist light tonhal (ízlés szerint választhatsz a tonhal helyett lazacot vagy éppen tőkehalmájat is.), 2 gerezd citrom, 1 evőkanál natúr krémsajt, só, friss kapor, friss petrezselyem, 4 db fürjtojás (de hagyományos főtt tojással is pótolható). A panírozáshoz kevés liszt, 1 tojás és zsemlemorzsa

Elkészítés: A tonhalat lecsepegtetjük, összekeverjük a krémsajttal, az apróra vágott zöldfűszerekkel, a citromlével és a sóval. A fürjtojásokat forrástól számított 5 percig keményre főzzük, majd jéghideg vízben lehűtjük, óvatosan megpucoljuk, végül szárazra töröljük. A tonhalas krém negyedét a tenyerünkben ellapítjuk (szükség esetén a felesleges levet kifacsarjuk), a főtt fürjtojást a lisztbe mártjuk, majd a tonhalas krémre helyezzük és becsomagoljuk. Megismételjük a többi tojással is, majd 20 percre fagyasztóba, vagy 1-2 órára hűtőbe tesszük. A panírozáshoz a gombócokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban 2-3 percig sütve mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *