09 September

Hozzávalók: 1 Twist Light tonhaltörzs 3x80g-os kiszerelésben, 2 db Poco Loco teljes kiőrlésű tortilla lap, 1/3 zöld kaliforniai paprika, 1/3 sárga kaliforniai paprika, 1 paradicsom, újhagyma, 0,5 lime leve, só, bors, petrezselyem, reszelt sajt.
A szószokhoz: 1. tejföl, jalapeno paprika; 2. avokádó, paradicsom, só, bors, lime leve

Elkészítés: A paprikát, paradicsomot, újhagymát megmossuk, felaprítjuk. Hozzáadjuk a tonhalat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a lime levével, összekeverjük friss petrezselyemmel. Az egyik tortilla lapot egy nagy serpenyőbe tesszük, megszórjuk kevés reszelt sajttal, rátesszük a tonhalas tölteléket, ismét megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a másik tortillát is. 2-3 percig sütjük, amíg az alja megpirul, majd egy nagy lapát segítségével fordítsuk meg és további 2-3 percig pirítsuk. Lapát helyett akár 2 tányér segítségével is megfordíthatjuk: az egyik tányérra kicsúsztatjuk a serpenyőből, a másikat rátesszük, átfordítjuk és arról visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. Így biztosan egyben marad. 🙂

Ezután az egyik szószhoz összekeverjük a tejfölt kevés jalapeno paprikával, a másik mártáshoz pedig egy avokádó belsejét felkockázzuk, egy fél paradicsomot kockára vágunk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk lime lével.
A quasadillát négybe vágjuk és melegen tálaljuk a szószokkal.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *