20 November

Hozzávalók:

1 Twist tonhalkonzerv, 1 csomag friss pizzatészta (400 g), 4-5 ek. paradicsompüré, só, bors, oregánó, 0,5 lime leve, 1 szál újhagyma, fekete olívabogyó, 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hideg pizzatésztát csomagoljuk ki és a sütőpapírral együtt tegyük egy tepsire. Vágjuk fel 6 db egyenlő négyzetre. A paradicsomszószt keverjük ki a fűszerekkel, a lime levével, a tonhallal, az apróra vágott újhagymával. Egy evőkanállal tegyünk belőle a tészta alsó csücskébe, tegyünk rá négy darabba vágott olívabogyót, majd hajtsuk rá átlósan a tészta felső csücskét, háromszögeket kapva. Villával nyomkodjuk le a széleit, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Kenjük meg tojássárgájával, majd süssük pirosra kb. 20-25 perc alatt.

Jó étvágyat!

Köszönjük a receptet az Életem ételei blognak!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *