Egy finom és gyorsan elkészíthető tonhalsalátára vágysz? Akkor próbáld ki ezt a Tonhalas bulgursaláta receptet!
Hozzávalók: 1 db Twist tonhalkonzerv, 20dkg kelbimbó, 1 bögre bulgur, 2-2 evőkanál csemegekukorica és zöldborsó, 1db sárgarépa, 4-5 koktélparadicsom, 2 fej fokhagyma, egy kis darab gyömbér, 1 teáskanál méz, pár csepp ecet, só, bors, pirospaprika, kapribogyó.
Elkészítés: A bulgurt kicsit lepirítjuk olajon, majd kétszeres vízmennyiséget hozzáadva, kb 15 perc alatt megfőzzük, és utána hozzákeverjük a konzerv csemegekukoricát és a borsót. Ha esetleg fagyasztottat használunk, akkor azokat előtte szintén meg kell főzni. Amíg ez készül megpucoljuk a répát, majd a hámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A kelbimbókat félbevágjuk és serpenyőben, olívaolajon kezdjük el megpirítani. Amíg a kelbimbó pirul a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk és ezt is a serpenyőbe tesszük. Amint megpirult a kelbimbók alja, átforgatjuk őket. A másik oldalukat is pirítsuk meg, majd öntsük fel egy kis vízzel és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk tovább. Néhány perc múlva ízlés szerint ízesítjük: pirospaprikával, sóval, borssal, ecettel, mézzel, szezámmagolajjal, és mellé tesszük a répát is, amivel még tovább pároljuk a fedő alatt. Ha már a répa is megpuhult akkor belekeverjük a koktélparadicsomot és kész is vagyunk!
A zöldségeket a bulgurral és a tonhallal együtt tálaljuk! Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg a videót is: