30 May

Hozzávalók a pizzához: 1/3 bögre langyos víz, 1 teáskanál porélesztő, 1 teáskanál cukor, 1 bögre (180 g) liszt, 1 evőkanál olívaolaj, só, ízlés szerint fokhagymapor és oregánó.
Hozzávalók a pizzaszószhoz: 1 evőkanál paradicsomszósz, 1 evőkanál ketchup, pizza fűszer
Hozzávalók a feltéthez: 1 Twist szardínia, 1 paradicsom, 0,5 lilahagyma, reszelt sajt, friss bazsalikom

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A pizzatésztához a vízben elkeverjük az élesztőport és a cukrot, kb. 10 percig állni hagyjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük az élesztős vízzel, az olajjal és a fűszerekkel. Egy kanállal, majd lisztes kézzel pár perc alatt összedolgozzuk a tésztát és cipót formázunk belőle. 5 percig pihentetjük, majd kézzel vagy enyhén lisztezett felületen sodrófával vékonyra nyújtjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A pizzaszósz hozzávalóit kikeverjük, majd egyenletesen elkenjük a tésztán. A szardíniát lecsepegtetjük, a paradicsomot felkockázzuk, a lilahagymát karikákra vágjuk és ízlés szerint teszünk belőlük a pizzára. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a forró sütőben alsó fokozaton kb. 12-15 percig sütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk és citrommal kínáljuk.

Jó étvágyat!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *