30 August

Hozzávalók: 1 Twist lazac, 1 csomag leveles tészta, 50 g spenót, 30 g krémsajt, 1 ek olaj, fél gerezd fokhagyma, citrom, 1 tojás a kenéshez

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lazacot alaposan lecsepegtetjük. A spenótot forró serpenyőben, kevés olajon, néhány perc alatt megfonnyasztjuk a krémsajttal és a fokhagymával.
A leveles tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróval egyenlő köröket formázunk belőle. Az egyik körre ráhalmozzuk a spenótot, majd a lazacot, meglocsoljuk citromlével, ráhelyezünk egy másik körlapot, majd villával lenyomkodjuk a széleit. Megkenjük a felvert tojással, majd forró sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *