Hozzávalók a töltelékhez: 1 Twist lazacfilé citromos növényi olajban, 100 g natúr krémsajt, 1 citrom leve, bors
Hozzávalók a palacsintához: 250 g liszt, 2 tojás, 400 ml tej, 130 ml szénsavas ásványvíz, csipet só, olaj vagy vaj a sütéshez, kb. 10 g friss kapor
Elkészítés:
A palacsintához öntsük össze a lisztet, a tojást, a tejet, az ásványvizet és a sót, majd kézi mixerrel dolgozzuk simára. A kaprot szedjük le a száráról, tépkedjük apróra és keverjük a palacsintatésztához. Egy palacsintasütőben forrósítsunk nagyon kevés olajat vagy vajat és süssük ki a palacsinták mindkét oldalát 1-2 perc alatt, közben szükség szerint pótolva az olajat. A kész palacsintát kenjük meg vékonyan krémsajttal, amit ízlés szerint borsozhatunk előtte. A lazacról öntsük le az olajat, locsoljuk meg citromlével és halmozzunk belőle a krémsajtra. Tekerjük fel a palacsintákat és már kész is.
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet az Életem ételei blognak!