Hozzávalók:
2 Twist kagyló napraforgóolajos páclében, 2 ek vaj, 1 salotta hagyma vagy 0,5 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, petrezselyem, 0,5 dl fehérbor, 2 gerezd citrom leve, só, bors és bagett a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, közben pedig apróra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát amiket a vajon megfuttatunk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kagylót, a babérlevelet (amit a végén kiveszünk), felöntjük egy kevés fehérborral, majd 5-7 perc alatt közepes lángon, gyakori kevergetés mellett készre pároljuk. Hozzáadunk apróra vágott petrezselyemzöldet, meglocsoljuk citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül ropogós bagettel vagy tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Köszönjük a receptet az Életem ételei blognak!