20 February

Hozzávalók: 1 Twist lazac, kb. 1/4 lilahagyma, 1 ek. olívaolaj, 0,5 lime leve, só, bors, friss kapor, 0,5 avokádó
Hozzávalók a mártogatóshoz: 2 evőkanál natúr krémsajt, 1 ek olívabogyó, 1 gerezd lime leve, 1 kis gerezd fokhagyma, bors

Elkészítés: A lilahagymát, a kaprot, a fokhagymát és az olívabogyót apróra vágjuk. Az avokádót kiszedjük a héjából, felkockázzuk. A lazacot lecsepegtetjük, egy tálban összekeverjük a lilahagymával, olívaolajjal, kaporral. Fűszerezzük sóval, borssal, facsarunk bele lime levet. A mártogatós hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.
A tálaláshoz egy kör alakú kiszúró formát használunk. Egy tányérra helyezzük a formát, teszünk az aljára annyi avokádót, hogy legyen belőle mindenhol, majd kanalazunk rá a lazactatárból. Kicsit lenyomkodjuk, hogy megmaradjon a formája. Óvatosan lehúzzuk a kiszúró formát és kész is. Készítsünk hozzá pirítóst vagy sütőben ropogósra sütött pitát. A krémsajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *